Moderator
9
page-template-default,page,page-id-9,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Moderator

Med en bakgrund som journalist, bland annat på Dagens Nyheter och Sveriges Radio har jag sedan tjugo år tillbaka riktat in min journalistiska verksamhet på debatter, samtals- och processledning. Mitt intresse har under alla år rört samhällsfrågor och kultur och med särskilt fokus på forskning, politik, sociala frågor, miljö och klimat, jämställdhet och litteratur.

Jag har lett allt från större konferenser med tusentals deltagare till mindre workshops och åtar mig uppdrag på både svenska och engelska.

2014 tilldelades jag Talarforums utmärkelse för ”Årets moderator 2014” och nominerades till samma pris 2015.

bild
_MG_6782

Vid sidan av rollen som moderator och/eller processledare tar jag gärna ett aktivt producentansvar under förberedelsearbetet.

Jag finns alltid på plats under Almedalsveckan och har i många år tillhört de flitigast anlitade moderatorerna.

Bland mina återkommande uppdragsgivare märks bland andra: Stockholms Universitet, Socialstyrelsen, Regeringskansliet, SKL, Kriminalvården, Länsstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, Försäkringskassan, Skolverket, Svensk Biblioteksförening, Fondbolagens förening, Rikspolisstyrelsen, Diskrimineringsombudsmannen, Gothia Fortbildning, Sveriges Radio och Svensk Pensionärsförening.

På uppdrag av Stockholms Universitet och Stockholms Stadsbibliotek leder jag varje år en rad öppna forskarsamtal under rubriken ”Vetenskap för vetgiriga”. Jag har även i flera år haft nöjet att vara konferencier vid den årliga utdelningen av det prestigefyllda ’ For women in science’ -priset samt Studentlitteraturs prisutdelning till bästa läromedel.

Jag har även gjort en lång rad samtal med utländska författare på Internationella Författarscenen på Kulturhuset, bland andra Linn Ullman, Kjell Westö, Mahasweta Devi, Hanne Ørstavik, Sarah Waters, Niccolo Ammaniti, Trude Marstein och Ian Rankin samt varit konferencier för ”Augustgalan”. Genom åren har jag även medverkat i flera litteraturprogram på Svt, såsom ”Röda Rummet”, ”Slutet på historien” samt för intervjuprogrammet ”En bok, en författare” för UR.

webb_jpg-7038

För att boka mig som moderator vänligen maila eller ring mig 070/640 54 65, gabriella@gabriellaahlstrom.se